Su Sebili Kullanmanın Faydaları 

Su sebili; su pınarı, su soğutucusu dolabı olarak halk arasında kullanılan bir beyaz eşya ürünüdür. Su sebilleri günümüzde hemen hemen tüm ticari işletmelerde ve evlerde sıkça kullanılmaktadır. Soğuk ve sıcak su anında isteyenler için, su sebilleri oldukça kullanışlı ürünlerdir. Damacana dediğimiz yaklaşık olarak 18 litre olan su bidonları kullanarak bu sebili kullanırız.

Su Sebilinde Hangi Damacanalar Tercih Edilmelidir?

Cam damacana kullanmak he zaman daha sağlıklıdır. Ancak diğer tip damacanalarda fabrikalarda özel olarak temizlenip servis edilmektedir. Su sebili kullanırken önemli olan damacanalarda su içeriğidir. Çeşme suyu dediğimiz direkt musluktan akan suyu içmek bedenimize olduğu kadar sebile de zarar verebilir. Bunun nedeni arıtılmamış su olmasından kaynaklanmaktadır. Bunun için özel arıtma sistemli sebille günümüzde üretilmiştir. Ancak arıtılmış su içseniz ve sebilde kullansanız dahi damacanayı belli aralıklarla değiştirmeniz gerekir.

Damacana kullanımında birçok önemli detay vardır. Ancak su sebili kullanmanın faydaları üzerinde dururken kullandığınız damacananın temizliği önemlidir. Bu yüzden arıtmalı sebil ya da arıtılmış su sebillerinizde kullansanız dahi öncelikle damacananızın düzenli olarak değiştirmeniz gerektiğini belirtelim.

Sebil için damacana sistemi kullanmak istmeyenler için arıtmalı soğuk su sebilleri tercih edebilirsiniz.

Sebillerin Bakıma İhtiyacı Var mıdır?

Her elektronik cihazın olduğu gibi sebillerin de bakıma ihtiyacı vardır. Nasıl mı içinde bulunan suyu tüketmediğinizde belli bakterilerin üremesine sebep olabilirsiniz. Ve bu da sağlığınızı tehlikeye sebep olabilir.

Sebil için en iyi dezenfekte sistemi ise orgonik elma sirkesidir.Temizlik için depo içerisine 1 çay bardağı sirke dökülerek 15dk. bakledikten sonra arka kısımda bulunan tahliyeden bolşatabilirsiniz.

Su sebili kullanmanın faydaları nelerdir? Sizlerle makalemizde paylaşacağız. Ev tipi sebiller daha minimal düzeyde olurken kalabalık yerlerde ise daha farklı sebil türleri kullanmaktadır. Su bizim için hayat demektir. Su içmek hücre yenilenmesi ve organlarımızın sağlıklı çalışması için gereklidir. Uzmanların günde en az 2 litre içilmesini önermesi bizlerin suya ne kadar ihtiyacı olduğunun bariz göstergesidir.

Günümüzde su içmenin ne kadar önemli olduğunu ve ne kadar süreyle içilmesi gerektiğini doktorlar ve sağlık ekipleri bildirmektedir. Çeşitli kamu spotu yayınları bunun önemini sıkça vurgulamaktadır.

  • Anında sıcak ve soğuk suyunuz her zaman hazır durumda olacaktır.
  • Arıtmalı sebiller kullanarak suyunuzun daha temiz olduğunu far edeceksiniz bu da sizi motive edecektir.
  • Su içmeyen bir kişiyseniz sebilleri gördüğünüzde su içme arzunuz artabilir.
  • Su sebili kullanmanın faydaları arasında yer alan bir diğer önemli konu ise şudur; buzdolabına soğuk su koymanıza gere kalmayacaktır. Bu da dolabınızda ciddi yer tasarrufu sağlayabilir. Tasarruf demişken bazı kişiler su sebillerinin elektrik konusunda faturadaki durumunu sorgulamaktadır. Oldukça az elektrik enerjisi kullanan cihazlardır. Sürekli çalışmaz ve bazen su sebili otomatikman durur. Her zaman çalışmaz. Mekanizması diğer buzdolapları gibi çalışırken aslında elektrik fazla harcamazlar.