Su Sebili 

Su bizler için yaşam kaynağı olarak bilinir. Bunun nedeni vücudun yüzde yetmişi suyla kaplı olmasıdır. Hücrelerimiz su ile yaşar. Düzenli olarak su tüketimi bizler ve canlılar için değerlidir. Hal böyle olunca sağlıklı bir şeklide su tüketmememiz de önem kazanır. Bizlerin önceliği içtiğimiz suların temiz olmasıdır. Temiz olmayan içinde mikrop barındıran su fayda değil vücudumuza zarar dahi verebilir. Bu yüzen içilen su kadar suyu nerden geldiği de önemlidir. Su sebili bizlerin “ su pınarı, su dolabı” olarak bildiği sıcak ve soğuk suyu anında bulabildiğimiz güzel bir beyaz eşyadır.

Günümüzde çoğumuz su içmekte zorlanırız. Hatta unutabiliriz işte su sebilleri gözümüzün önünde olduğunda bu unutkanlığa son verecektir. Su sebilleri üzerine koyduğumuz cam ya plastik damacanalardan suyu alıp bizlere soğuk ya da sıcak anında su imkânı tanır.

Su Sebili Kullanım Alanları

İnsanın olduğu her yerde su sebili kullanılabilir. Kurumlarda, marketlerde, alış veriş mekânlarında, konutlarda her yerde hatta sağlık kuruluşlarında her yerde su sebili kullanılmaktadır. Su sebili üzerinde bulunan damacanalarla bizlere anlık soğuk su imkânı sunar. Bu damacanaların değişimi de önemlidir. Bazılarımız evlerimizde su arıtma cihazları kullanırız. Bu suyu sebil yoluyla içme suyu olarak da kullanırız. Tabi ki arıtılmış su oldukça sağlıklıdır.

Su arıtma cihazları artık günümüzde en çok kullandığımız bir cihazdır. Bu arıtılmış suyu su sebili için kullanırken tek dikkat etmemiz gereken ise sebilin üzerindeki damacanalardır. Damacanaları mümkünsü cam damacana olarak tercih etmemiz daha sağlıklı su tüketmemize neden olabilir. Eğer diğer tip damacana kullanıyorsak bu damacanaları da en azından kullanıma göre ayda bir kez değiştirmeliyiz. Suyun mimlenmesine sebebiyet verebilir. Bu da suyun acı olmasına sebep olur.

Su Sebili Bakımı

Su sebilleri hangi markadan kullanıyorsanız birkaç kez bakım yaptırmanız iyi olabilir. Bu bakımı yetkili servisler yapmaktadır. Bazı sebiller arıtma cihazlı olarak üretilmiştir. Biraz pahalı olsa da bu tar su sebilleri oldukça sağlıklıdır.

Su hayatımızın bir parçası olduğundan günde en az 2 litre su tükenmemiz gerektiğini uzmanlar bizlere sürekli bilgi vermektedirler. Bunun nedeni organlarımızın sağlıklı çalışması için suyun gerekli olmasıdır. Su sebili bu açıdan bizlere çok yardımcı olacaktır.