Arıtma Cihazı Nelere dikkat edilir?

Membran Filtre öncesi ön filtreler önemi %50 dir.

Bu tek takılırsa kaliteli 1 mikron cto blok karbon filtre (Membran öncesi Tortu ve klor)

Çift filtre tercih edilirse 5 mikron spun ve Gac filtre ((Membran öncesi Tortu ve klor)

Üç filtre takılır ise 5 mikron spun +Gac+Blok cto karbon (((Membran öncesi Tortu ve klor)

Membran filtre Sonrası üretilen su safa yakın olduğu için tat ve depo içinde kotü koku oluşması önlemek için Coconat post karbonfiltre takılmalıdır.

Post karbon alkali ve mineral özelliği bulunmuyorsa Membrandan çıkan suyun ph değeri 6,0 – 6,5 değerlerinde yani safa yakın(asitik) olmaması için  kaliteli bir alkali ,orp,ph artırıcı mineraller olan filtre tercih edilmelidir.

Dikkat edilmesi gereken diğer parçalar

Hortum (ince olması ve kalitesiz olması durumunda çabuk delinir yada filtre bağlantı dirseklerinden çıkabilir)

Depo (Depo içindeki membran diyafram gıda tüzüğüne uygun belgeli [NSF yada diğer] aksi halde diyapram saf su ile çobuk çözülerek suya farklı bir tat verir, çabuk yırtılır çelik iç kazan su ile temas ederek paslanma sonucu ağrı metal salgılyarak sağlık tehdit edebilir.)

Musluk (genelde ekonomik olan muslukların hammaddesi zamak yapılır suda çözülerek sağlık açışından tehdit oluşturabilir birde salmastra kalitesi düşük olması edeniyle çabuk damlatma yapar)

Şatof (4 Yollu kontrol diye bilenen bu parça yine depo dolduğunda giriş suyunu kapatan diyaframlı bu parça kaliteli olmaması durumunda Atık kesmez boşa su gider. Diyafram Yırtılır temiz kirli su karışır)

Çekvalf ( Membran temiz su çıkışında bulunan bu parça üretilen suyun geriye kaçmamasını engelleyerek deponun dolmasını sağlar depo üretim olmadığı halde dolmuyorsa bu parça kaynaklı olabilir)

Atık kısıtlayıcı (Membran filtre sonrası  Kirli suyun atığa giderken kısıttlayarak su kalitesini berirleyen önemli parçadır.) Bu parç üzerinde 300-320-350-400-420… gibi flow yazı ve sayılar atığa giden su oranını belirler. Atık kısıtlayıcı tıkanırsa Membran filtre 1 ay gibi kısa sürede bozulur ve üretilen su değerleri kötü olur. Bu atık kısıtlayıcı rasgele belirlemek mantıklı değildir. Atık kısıtlayıcı oranı belirlemek için Giriş suyu tds değerleri bilirler. Buda giriş tds deerleri 100-300 araı ise 300-320-350 tercih edilir.Giriş değerleri 400-550 arsında ise 400-550 arası atık kısıtlayıcı takılır.