Dezenfekte Sistemleri 

Ortamdaki zararlı bakteri ve mikropları ( yani gözle dahi görülmeyecek kadar küçük her şeyi ) temizleme işlemine “ dezenfekte etmek” deriz. 

Dezenfekte Sistemler Nelerdir?

  • Kimyasal Dozaj Cihaz Sistemleri
  • Ozon Jeneratörü Sistemleri
  • Ultraviyole Sistemleri olarak çeşitlenir.

Kimyasal Dozaj Cihaz Sistemleri

Kimyasal dozaj cihaz sistemleri farklı kimyasalların istenilene doza ayrıştıran cihazlardır. Genellikle su artıma cihazlarında bulunan bu sistem bizlerin sağlıklı su içmemizi sağlayan başarı araçlardır. Bu sayede suyumuzun Ph değerini korurken belli filtreleme sitemiyle suyu dezenfekte etmeye yarayan cihazlardır. Dezenfekte Sistemleri içerisinde oldukça önemli bir yere sahiptir.

Ozon Jeneratörü Sistemleri

Bu sistem ozon gazı üreterek dezenfekte eden cihazlardır. Birçok alanda bulunan bu cihazlar aslında en çok havuzları dezenfekte etmek için kullanılmaktaydı. Şu sıralar farklı çeşitleriyle bizlerle olmaktadır. Suyun temizlenmesi denilince akıllara ilk önce klor gelmektedir. Oysaki ozon jeneratörü sistemleri ile klordan daha temiz bir alana sahip olabilirsiniz. Kullanım yerlerine göre ozon jeneratörü sistemleri şu şekildedir;

  • Evsel Tip Ozon Jeneratörü; spor salonlar, evler, iş yerleri, okullar gibi yerler için üretilmiş bu evsel tip jeneratörleri havaya verdikleri ozon gazı sayesinde oldukça temiz ortam sağlar. Dezenfekte Sistemleri içerisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Ayrıca kullanım alanları oldukça fazladır.
  • Endüstriyel ozon jeneratörü; ozon gazı çok kuvvetli olarak bilinen bu endüstriyel ozon jeneratörleri kullanımı itibariyle oldukça güçlü yapıya sahiptir. Ortamda bulunan virüs, mikrop, bakteri, kötü koku gibi her türlü olumsuzluktan arındırır. Sağlıklı bir ortam sunar, insan sağlığı konusunda hiçbir zararı yoktur.
  • Portatif Ozon jeneratörleri;  koku dezenfekte eden dezenfektasyon cihazları olarak bilinir. Ortamda bulunan sigara ve kötü kokuları arındırma özelliğine sahip cihazlardır.

Ultraviyole Sistemleri

Direkt ultraviyole lambaları ile dezenfekte eden cihazlardır. Ortamı bu şekilde temizler. Dezenfekte Sistemleri içerisinde oldukça önemli bir yere sahiptir.

Kötü kokular giderici dezenfekte cihazları, virüs, zararlı bakteriler, mikroplardan arınmış ortamlar, sağlıklı olmamız için oldukça değerlidir. Oldukça hassas ve önemli olan bu konu için her daim bulunduğumuz ortamı dezenfekte etmeye gayret etmeliyiz. Firmamızdan saymış olduğumuz dezenfektasyon cihazlarını tedarik edebilirsiniz.